Dé Chiropractor van Nijmegen

Wat is chiropractie

De laatste jaren neemt chiropractie een enorme vlucht in ons land. Wat leert de praktijk? Mensen met onopgeloste complicaties lopen van de ene naar de andere specialist. Meestal werkt behandeling even. De resultaten zijn doorgaans van korte duur. Chiropractie werkt juist aan de kern. Wanneer zenuwen weer vrij baan hebben, is de werkelijke oorzaak weggenomen. U voelt zich weer gezond. En misschien bent u voor altijd klachtenvrij. Ook als u niet exact uw pijn kunt traceren, kan de oorzaak toch in het zenuwstelsel liggen. Zo blijkt chiropractie ook steeds vaker de oplossing voor mensen met verschijnselen van vermoeidheid, stijfheid, concentratie- en slaapproblemen.

  • Chiropractie bij sporters
  • Chiropractie bij kinderen

Correctie

Wanneer de chiropractor een subluxatie constateert, voert hij een correctie uit. Niet alleen vastzittende gewrichten in de wervelkolom worden behandeld, maar ook die in de rest van het lichaam. De beweeglijkheid ervan bevordert door het uitoefenen van een specifieke druk op de juiste plaats. De korte snelle beweging die daarbij nodig is, heet een correctie.

Wat is een subluxatie?

De ruggengraat bestaat uit 24 losse op elkaar gestapelde botten. Daartussen zitten wervelschijven van kraakbeen. De halswervelkolom bestaat uit de bovenste zeven wervels. De meeste bewegingen en de grootste bewegingsmogelijkheden bestaan tussen de atlas (dat is de eerste of bovenste halswervel, C1) en de draaier (de tweede halswervel, C2). In tegenstelling tot de andere wervels ligt er tussen de bovenste twee, C1 en C2, geen tussenwervelschijf.

Door de stapeling van de wervels ontstaat een soort kanaal. In dit wervelkanaal bevindt zich het ruggenmerg, dat echter niet verder reikt dan de eerste lendenwervel. Onder dit niveau zijn er alleen nog zenuwwortels die in het wervelkanaal lopen. Daarvan verlaat er telkens één links en één rechts het wervelkanaal tussen twee wervels door.

Het ruggenmerg vormt de schakel tussen de hersenen en het menselijk lichaam. Het ruggenmerg bevat de bedrading van zenuwen. Zo wordt sturing vanuit het brein gegeven aan de spieren en organen. De zenuwbanen van ieder segment hebben een relatie met een specifiek deel van het lichaam. Op hun beurt geven de spieren en organen sensorische informatie door via het ruggenmerg aan het brein. Het ruggenmerg loopt vanaf de basis van de hersenen, door de ringvormige wervels C1 en C2 naar beneden, tot aan het onderste gedeelte van de rug en ligt binnen de wervelkolom, die een stevig omhulsel vormt.

Een subluxatie is een (subtiele) dislocatie van de wervels. De subluxatie irriteert de zenuw. Daardoor worden de normale functies van het lichaam belemmerd. Dit kan een behoorlijk negatieve invloed hebben op de algehele gezondheid.

Wij zijn bereikbaar via WhatsApp

App ons 024-6422055
Wat is chiropractie
Wat is chiropractie